Mindfulnessgrupper eller som en del i individualterapi. I en mindfulnessgrupp kan du få hjälp med t.ex. stress, utmattningssyndrom, ångest och oro.

  • Mindfullnessgrupper eller som en del i individualterapi

Mindfulnessgrupper eller som en del i individualterapi

FÖR PRIVATPERSONER

Vetenskapliga studier visar att vårt sinne och våra kroppar mår bra av att vara ”mindfulla”. Mindfulnessövningar kan användas för att skapa ett lugn och harmoni i vårt sinne och våra kroppar. Det är en mycket effektiv metod vid ett antal problem som t.ex. stress, utmattningssyndrom, ångest och oro. Det går mycket bra att utöva i mindfulnessgrupper.Se även MBSR (Mindfulnessbaserad stressreduktion).

 I grupp lär jag er tekniker att använda i vardagen – för att ”vara i nuet”. Meditation, avslappningsövningar, kroppsskanning, andningsövningar, samt även en mer aktiv form av mindfulnessövningar. Jag undervisar i ursprunget till mindfulness, varför den är så bra för oss människor, vad den gör med vår fysiska kropp och mentala hälsa.

Individuellt anpassad mindfulness.

Lär dig att ”vara i nuet” på din arbetsplats, med barnen, i din relation och i ditt liv. I enskild coaching eller i enskild samtalsterapi väver jag in mindfulness vid behov. Här finns det en mängd övningar och tekniker som kan anpassas till den enskilda individen. Inte alla kan eller mår bra av att stilla sitta och meditera, och det finns även aktiva sätt att vara ”mindfull” på. Men för den stressade personen är det kanske en lugn meditation, en andningsövning eller en kroppsskanning som passar allra bäst. Se även MBKT (Mindfulnessbaseradkognitivterapi).

”Att praktisera mindfulness lär oss att ställa om från ”att göra” till ”att vara”, vilket gör det lättare för oss att bli mer försonliga med våra känslor. Våra känslor är trots allt inte våra fiender utan budbärare, som på ett basalt och intimt sätt återbördar oss till det spännande äventyret att vara vid liv”.

(Mindfulness en väg ur nedstämdhet, Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zinn)

 

Se även Behandlingsgrupper med olika TEMA under TERAPI/KRISHANTERING och Mindfulness under METODER/TEORIER.

kontaktamig