Mindfulnessgrupper med olika TEMA, för företag i Stockholm

  • Mindfulnessgrupper med olika tema

Mindfulnessgrupper med olika TEMA

FÖR FÖRETAG

Vetenskapliga studier visar att vårt sinne och våra kroppar mår bra av att vara ”mindfulla”. Mindfulnessövningar kan användas för att skapa ett lugn och harmoni i vårt sinne och våra kroppar. Mindfulness är en mycket effektiv metod vid ett antal problem som t.ex. stress, utmattningssyndrom, ångest och oro. Se även MBSR (Mindfulnessbaserad stressreduktion).

I grupp lär jag er tekniker att använda i vardagen – för att ”vara i nuet”. Meditation, avslappningsövningar, kroppsskanning, andningsövningar, samt även en mer aktiv form av mindfulnessövningar. Jag undervisar i ursprunget till mindfulness, varför den är så bra för oss människor, vad den gör med vår fysiska kropp och vår mentala hälsa.

TEMA för mindfulness i grupper

Ni väljer det TEMA som gruppen ska arbeta med. Kanske ska vi tala om utmattningssyndrom och stress på arbetsplatsen eller hur våra tankar, känslor och beteenden hänger ihop och påverkar vårt liv och hur vi fungerar med våra kollegor på arbetsplatsen (KBT, arbetsmiljö och samarbete)? Eller ska vi lära oss ACT (Acceptance and Commitment Therapy)?

”Att praktisera mindfulness lär oss att ställa om från ”att göra” till ”att vara”, vilket gör det lättare för oss att bli mer försonliga med våra känslor. Våra känslor är trots allt inte våra fiender utan budbärare, som på ett basalt och intimt sätt återbördar oss till det spännande äventyret att vara vid liv”.

(Mindfulness en väg ur nedstämdhet, Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal, Jon Kabat-Zinn)

 

Se även Behandlingsgrupper med olika TEMA under TERAPI/KRISHANTERING.

kontaktamig